“Бројанице Светога Саве – Другога пута и немамо!”

Овогодишњи Савиндан и Дан Средње школе Варварин празнован је у наизглед скромним оквирима, али трудољубљу ученика и наставника, њиховој духовности, ограничења не значе одустајање. Свечану академију “Бројанице Светога Саве – другога пута и немамо!” припремиле су Секција сценских уметности Средње школе и Драмска дружина Основне школе “Јован Курсула” у Варварину.

Програм је започет интонирањем Химне Светом Сави и поздравним говором директорке Средње школе, Зорице Дамњановић, у коме је истакла саборност двеју школа у празновању имена и дела једног од првих српских учитеља. Беседу о Светоме Сави казивао је свештеник варваринске парохије Драган Глигоријевић.

Први део програма “Другога пута и немамо” извели су средњошколци: Јана Кркић, Марта Мијатовић, Лолита Матић, Магдалена Милић, Виктор Петровић, Лазар Митровић и Душан Јездић, уз техничку подршку Стефана Богдановића.

Основци су били задужени за други део приредбе – “Бројанице Светога Саве”, са игроказом о дијалогу три Мораве, песмом изведеном на хармоници и рециталом.

Свечаној академији присуствовали су председница општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић и председника Скупштине општине Варварин Војкан Павић, а поводом Савиндана у Холу Средње школе Варварин постављена је и изложба, дело чланова Историјско – музејске секције.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x