Свети Сава прослављен у врњачкој цркви уз сечење славског колача и молитву

У складу са епидемиолошком ситуацијом, школска слава Свети Сава обележена је и у школама са подручјаопштине Врњачка Бања. Због познате ситуације са корона вирусом није било традиционалних приредби ни Светосавске академије, а актив директора је на претходној седници одлучио да колач буде пресечен у врњачкој цркви Живоносни источник.

Председница Актива директора Дојна Стодић честитала је запосленима, ученицима и њиховим родитељима школску славу и пожелела пуно здравља и успеха у новој години, док је обред сечења славског колача, уз молитву, са присутнима обавио протојереј Саша Ковачевић, који је говорио и о лику и делу Светога Саве и његовој великој улози у области описмењавања српског народа.

“Зато су сви Срби дужни”, напоменуо је Саша Ковачевић, “да чувају и учвршћују темеље писмености и духовности и да то преносе својој деци да би они знали да наставе у духу православља”.

Осим директора врњачких основних и средњих школа, сечењу славског колача присуствовали су и председник општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић, председник Скупштине општине Врњачка Бања Иван Радовић и начелник Општинске управе Славиша Пауновић.

Општина Врњачка Бања је традиционално припремила новчане награде за ученике који су освојили престижне награде, прво, друго и треће место на општинском, окружном и републичком такмичењу.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x