Брус 5. фебруара добија ново руководство локалног парламента

Општина Брус формираће нови сазив локалног парламента 5. фебруара, са почетком од 12 часова, на конститутивној седници коју је заказао Привремени орган ове поткопаоничке општине и на чијем Дневном реду ће се наћи пет тачака.

Након разматрања Извештаја Општинске изборне комисије о спроведеним изборима за одборнике Скупштине општине Брус на изборима одржаним 17. децембра 2023. године, следи верификација мандата одборника, а затим и избор председника и заменика председника бруског парламента, као и предлог Решења о именовању секретара Скупштине.

На Дневном реду конститутивне седнице не налази се тачка која се односи на избор председника општине и осталих извршних органа, тако да ће тај посао одборници новог сазива локалног парламента обавити на наредној седници Скупштине општине Брус.

Да подсетимо, на децембарским изборима убедљиву победу и у овој општини однела је коалиција окупљена око Српске напредне странке (СНС) “Александар Вучић – Брус не сме да стане”, која је освојила 18 мандата од 29, колико броји бруски парламент. Групу грађана “Др Дута – Брус Брусјанима” заступаће седморо одборника, коалицију “Ивица Дачић – Премијер Србије” двоје и по један листу “Србија против насиља” и “Српски државотворни блок”.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x