Општина Варварин добија ново руководство 1. септембра

Председник Скупштине општине Варварин Војкан Павић заказао је за 1. септембар текуће године 2. седницу Скупштине општине Варварин у овом сазиву на којој ће бити изабрано ново општинско руководство.

Након Усвајања Записника са Конститутивне седнице Скупштине општине Варварин и полагања заклетве одборника који нису присуствовали конститутивној седници, одборници локалног парламента изабраће извршне органе општине Варварин, председника општине, заменика председника и чланове новог Општинског већа.

На дневном реду 2. седнице Скупштине општине Варварин наћи ће се и избор чланова сталних радних тела Скупштине општине, разматрање годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта, предлог одлуке о завршном рачуну буџета општине Варварин за 2019. годину, као и консолидованог извештаја о извршењу одлуке о буџету за период јануар – јун 2020. године.

На конститутивној седници Скупштине општине Варварин одржаној 16. августа одборници су за председника Скупштине општине изабрали Војкана Павића, који је у протекле четири године обављао дужност председника општине, док је његов заменик Јелена Весић, обоје изабрани за одборнике са изборне листе “Александар Вучић – За нашу децу”, као кандидати Српске напредне странке.

По свему судећи, власт у општини Варварин у наредном четворогодишњем мандату вршиће Српска напредна странка, која у локалном парламенту има 20 одборника, док су у опозицији Социјалистичка партија Србије и Јединствена Србија са 7, и две групе грађана, “Наши људи” са 5 и “Темнићка алтернатива” са 3 одборника.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x