Будућност се развија на реалним основама

Гостујући у емисији Отворени студио РТВ Трстеник председник Регионалне привредне коморе Крушевац Предраг Вукићевић рекао је да постоје добри услови и реалне шансе да Трстеник буде важан привредни центар у Србији, али да има услова и за развој туризма.

“Овде постоје велики потенцијали и Трстеник је општина која је успела да спасе посртање привреде. У Петолетки је знатно смањен број радника у оквиру социјалног програма и ради 10 одсто радника у односу на претходни период. Некада се Петолетка финансирала средствима Републике Србије, али сада то није случај јер се ова фабрика као и ППТ “Наменска”, “Петолетка Холдинг” и “ТМО” финансирају из реалног буџета”, рекао је Вукићевић.

“За сваку похвалу је пословање ППТ “Наменска” која има потписане уговоре на три године са познатим купцима. План ће обухватити и запошљавање нових радника, што је свима нама циљ у идућој години да се из реалних прихода производе реални расходи, производи капитал, а то је суштина развоја. Добро послује и фабрика Арматуре у Александровцу која је захваљујући помоћи Владе Републике Србије успешно приватизована” додаје он.

“У Трстенику се будућност развија у реалним основама, у привреди и пољопривреди, а надам се да ће тако бити и у туризму. Може се слободно рећи да је локална власт у Трстенику до сада оправдала очекивања упркос наслеђеним проблемима од претходне власти” рекао је између осталог Предраг Вукићевић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *