Челници општине Трстеник посетили породицу Дубичанин

Породицу Душана и Љиљане Дубичанин у насељеном месту Оџаци и њихову бебу Димитрија, прву бебу рођену у овој години, посетила је председница Привременог органа општине Трстеник Милена Турк са сарадницима. Том приликом уручила им је скромне поклоне и новчану честитку у износу од 100.000,00 динара.

“Од 1. јануара ове године донета је одлука локалне самоуправе да свака новорођена беба у нашој општини добије новчани износ од 50.000,00 динара, а прву рођену бебу награди новчаном честитком у износу од 100.000,00 динара, зато што желимо да на овај начин подржимо родитеље и да им поручимо да могу увек да рачунају на помоћ локалне самоуправе. Чули смо овде да Димитрије није једина рођена беба и да их има још, хвала Богу и драго нам је за ову вест”, истакла је Милена Турк, председница Привременог органа општине Трстеник.

Она подсећа да је постала пракса да прва рођена беба у општини Трстеник буде положајник ове општине, што се догодило и овог пута, 7. јануара. “Дошли смо да посетимо породицу Дубичанин и да им честитамо принову и пожелимо пуно здравља и успеха у наредном периоду. Тако настављамо традицију помоћи породицама како би боље функционисале, а тиме и повећали наталитет у нашој општини”, нагласила је Милена Турк.

На овој подршци и помоћи, локалној самоуправи захвалила се Димитријева мајка Љиљана и истакла да је ово леп и хуман гест локалне самоуправе, која помаже младе брачне парове и подстиче их да се жене и удају и да имају своје породице.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x