Црвени крст Крушевац организовао летњи камп за обуку волонтера

На газдинству “Србијашуме” у селу Наупаре, подно Јастрепца, одржава се дводневни камп за обуку волонтера Црвеног крста града Крушевца. Заменик градоначелнице Александар Јовановић и председник Скупштине Предраг Вукићевић посетили су ову манифестацију, а руководство Града поздравила је секретарка Црвеног крста Крушевац Емина Тодоровић.

“Повећањем броја волонтера јачају се капацитети организације, унапређују знања, вештине и способности, а оно што је посебно битно за младе људе је стицање самопоуздања, нових пријатеља, дружења. Организација Црвеног крста учествује на конкурсима Града, преко којих добија одређена средства за унапређење квалитета рада, а пројекат везан за превенцију и смањење последица елементарних непогода омогућио је занављање опреме, чију је монтажу демонстрирало око 20-ак волонтера, међу којима има и нових, пре свега младих људи”, истакла је Емина Тодоровић.

Према речима заменика градоначелнице Крушевца Александра Јовановића, Црвени крст је упућен и сарађује са локалном самоуправом у области социјалне заштите најугроженијег становништва.

“Из године у годину ниво те сарадње се креће узлазном путањом. Своје активности Црвени крст реализује уз нашу подршку и помоћ и мене посебно радује кад видим да породица волонтера повећава број својих чланова. Својим бројним активностима промовише и град Крушевац, а најбитније је да млада популација препознаје значај рада Црвеног крста и добровољно се укључује у реализацију акција. Осим тога, оно што остаје и што се не мери бројем акција су нова пријатељства и дружења и неговање правих животних вредности, где је сваки угрожен појединац, у широкој лепези хуманитарних активности које му се пружају, позициониран у односу на своје стварне потребе”, рекао је заменик челнице локалне самоуправе Крушевца.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x