Црвени крст одржао IV редовну акцију добровољног давања крви, Варваринци показали хуманост и племенитост

У просторијама Црвеног крста у Варварину одржана је четврта овогодишња редовна акција добровољног давања крви, а ове године је било и две ванредне, подсећа секретар ове хуманитарне организације Ружица Живановић и истиче да Црвени крст Варварин годишње прикупи око 300 јединица крви.

“Ово је четврта редовна акција добровољног давања крви, имали смо и две ванредне ове године и морам да нагласим да смо веома задовољни одзивом наших суграђана пошто је ове године прикупљено близу 300 јединица ове драгоцене течности. Наравно, морам овом приликом да похвалим и наше младе даваоце, којих је ове године било више од 50 који по први пут дају крв и који су наша узданица за будућност”, наглашава секретар варваринског Црвеног крста Ружица Живановић.

Она додаје да се акцији одазвало 53 давалаца, крв је дало 48, од тога 13 жена, а оних који су то први пут учинили овог пута било је 8. “Грађани општине Варварин су још једном показали своју хуманост и племенитост, као и спремност да помогну када је то потребно”, закључује Ружица Живановић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x