У недељу наставак акције превентивних прегледа

Здравствене установе широм Србије у недељу настављају са акцијом превентивних прегледа, па ће тако пацијенти и са овереном и неовереном здравственом књижицом прегледе моћи да обаве и у Дому здравља “Др Властимир Годић” у Варварину.

Према речима директорке Дома здравља у Варварину др Јасмине Ракић, становници ове поморавске општине ће у недељу, 24. децембра, у временском периоду од 8 до 16 часова моћи да обаве преглед ултразвука абдомена (стомака) код др Живорада Андрејића, као и преглед код интернисте др Миливоја Петковића.

Др Ракић наглашава да су ови прегледи бесплатни, а да се предност даје пацијентима са неовереном и без здравствених књижица и додаје да се овим акцијама још једном показује да промоција превенције и ране дијагностике, као начина бриге о сопственом здрављу, нема алтернативу.

Ово је иначе четврта акција бесплатних превентивних прегледа коју организује Министарство здравља и до сада је прегледано широм Србије више од 50.000 грађана, од чега је око 2.000 упућено на даљу дијагностику, док ће ова акција бити настављена и наредне године.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x