Дигитализацијом до савременог лечења

У Дому здравља “Др Сава Станојевић” у Трстенику уведен је нов лабораторијски систем који ће од нове године бити у свакодневној употреби и који пружа многе погодности, како за запослене тако и за бројне пацијенте. Резултати се уносе аутоматски преко бар кодема који се лепе на епрувете, чиме се стопроцентно добија тачност резултата. а запослени на овај начин имају олакшице и већу сигурност у раду. Увођењем поменутих новина завршиће се процес дигитализације у примарној здравственој заштити.

Директор трстеничког Дома здравља др Радован Поповић истиче да је у току експериментална фаза, а од нове године па на даље резултати ће стизати знатно раније, тако да ће имати податке за пацијенте којима је то потребно. Др Поповић додаје да ће се значајно смањити и чекање у реду, док ће изабрани лекар аутоматски на свом компјутеру имати резултате пацијента и предузети даље мере лечења.

“Постоји и могућност штампања резултата за пацијенте којима је то потребно за операције или за лечење у болницама. После мамографа, који је такође дигитализован, наше пацијенткиње које се овде сниме резултат у дигиталној форми може да чита и лекар у Београду, што је веома важно за пацијента. Очекујемо у првим месецима наредне године да ће електронски рецепт исто тако бити у функцији, па ће пацијенти, било где да се нађу у Србији, моћи да на основу здравствене књижице или картице да подигну преписане лекове”, објашњава др Радован Поповић, директор Дома здравља “Др Сава Станојевић” у Трстенику.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x