Црвени крст и школе у Трстенику спроводе пројекат “Сигурније школе, отпорније заједнице”

У сарадњи са Основним школама са подручја трстеничке општине, Црвени крст Трстеник спроводи пројекат “Сигурније школе, отпорније заједнице”, а школама је достављена опрема за деловање у несрећама и пропагандни материјал у циљу едукације ученика.

Општина Трстеник је једна од 6 општина у Србији у којој се реализује овај пројекат, док ће ученици после едукације знати да делују у евентуалним несрећама, као што су екстремне хладноће, врућине, олујно невреме или нестанак струје.

“Овај пројекат финасирају аустријски и канадски Црвени крст и трајаће до краја ове године. У циљу успешније реализације пројекта штампан је едукативни материјал у облику флајера, разних листова и празних листова који су подељени ученицима као и родитељима, који ће се упознати са реализацијом поменутог пројекта”, каже координаторка активности у трстеничком Црвеном крсту Милка Трошић.

Она додаје да је за школе обезбеђена и потребна опрема чија је вредност око 740 хиљада динара, а за све школе је обезбеђен и кутак за смањење ризика где се налазе пункт, по два роло плаката, два држаша за флајере и флајери, које ће моћи да узме свако ко дође у школу и да се обавести о овом пројекту.

Директор Основне школе “Живадин Апостоловић” у Трстенику Добрила Савић захвалила је Црвеном крсту што је омогућио да један овакав пројекат уђе у школе које имају велику материјалну добит у опремању.

“Ми смо набавили један агрегат, пет противпожарних апарата, два црева за хидрант и девет светала која су нам била искључена. Можда се већом добити сматра то што су ученици обучени да препознају врсте непогода, а то су углавном ученици I и II разреда, мада сматрам да би то могло да се ради и у старијим разредима. Малишани су се заинтересовали и проучавали су достављене флајере и за кратко време научили које непогоде могу да задесе неко место”, наглашава Добрила Савић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x