Уређење старе школе у Медвеђи

У организацији Удружења “Стара школа” ученици и ентузијасти, заједно са професором историје и председником овог Удружења Иваном Нешићем, у акцији уређују стару школску зграду ОШ “Љубивоје Бајић” у Медвеђи код Трстеника која датира из XIX века и једна је од 7 старих школа у тадашњем Јагодинском округу.

Директорка ове школе Весна Станичић каже да нико до сада није ништа предузео да се ова стара школска зграда, која је иначе под заштитом Министарства културе Републике Србије, доведе у нормално стање, док је, захваљујући професору Ивану Нешићу и групи од 50 ученика волонтера и ентузијаста, кренула акција уређења старог здања.

Пројекат су подржали општина Трстеник и Основне школе “Живадин Апостоловић” и “Миодраг Чајетинац Чајка”, а проф. Нешић се, као и директорка Весна Станичић захваљују општини, школама и ученицима волонтерима на разумевању и подршци на реализацији овог значајног пројекта и позивају све људе добре воље да сви заједно одраде завршни део послова и школи дају леп изглед и омогуће нормалну функцију.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x