Црвени крст Трстеник одржао предавања о трговини људима

Црвени крст у Трстенику, поред својих уобичајених активности, организовао је низ акција и предавања у која су најчешће укључена деца школског узраста. Овога пута одржано је предавање о трговини људима у Гимназији “Вук Караџић” и у Техничкој школи.

“Надам се да ће ова, али и друга деца разумети и схватити шта је заправо трговина људима и на који начин се заштитити. Ми ћемо наставити и даље предавања и остале планиране активности како би деца била одвојена од негативности које све више узимају маха у друштву. Тешко је борити се са различитим и опасним проблемима, међутим морамо деловати на време и кроз едукације све то решити”, рекла нам је Милка Трошић, координаторка активности у трстеничком Црвеном крсту.

Јована Книћанин је једна од неколико волонтера Црвеног крста, учествује у свим акцијама и на предавањима, уложила је напоре да објасни шта је заправо циљ едукација и предавања у школама.

“Желимо да укажемо на опасности које вребају младе на улици, у школи, у кафићима и на другим местима где се нађу, под страшним именом трговина људима, сексуалним злостављањима, отмицама и другим облицима криминала. Циљ нам је да покажемо и солидарност према невиним жртвама. Ово је један од најсрамнијих и најбруталнијих облика криминала који утиче на животе милиона људи у свету и угрожава њихово достојанство. Може се доста утицати преко друштвених мрежа, преко медија и предавањима и едукацијама да се млади упозоре, али и да им се покажу примери како су други прошли кроз приче о трговини људима” рекла је Јована Книћанин и додала на крају да грађани трстеничке и других општина, уколико нешто сазнају или било шта примете у вези трговине људима, одмах пријаве најближим Полицијским станицама.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1365

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x