Црвени крст Варварин: Волонтери су наша највећа снага

Као подсећање на дан када је створен програм Уједињених нација (УН) за волонтере, са тежњом да се подигне свест о непроцењивом утицају који кроз своје активности имају на заједницу, као и препозна значај посвећености и преданости волонтера истим, 05. децембар, Међународни дан волонтера, симболично се обележава у земљама широм света.

Тим поводом је Црвени крст Варварин организовао дружење са волонтерима ове хуманитарне организације са територије општине Варварин, а затим су представници Црвеног крста, са волонтерима и ученицима Средње школе Варварин, посетили Центар за децу, омладину и старије ометене у развоју и њихове кориснике обрадовали скромним пакетићима са слаткишима.

“Волонтери варваринског Црвеног крста су упознати са великим значајем волонтерског рада за друштвену заједницу. Волонтер може бити свако ко жели да добровољно пружи директну неплаћену услугу једној или више особа, док волонтирање развија међусобну солидарност и толеранцију, мења свест и доприноси побољшању квалитета живота у заједници” кажу из варваринског Црвеног крста додајући да је кроз своју историју Црвени крст био и остао највећа и најстарија волонтерска организација у Србији.

Негујући хуманост, непристрасност, неутралност, независност, добровољност и јединство Црвени крст је привукао велики број волонтера различитих генерација који представљају незаменљив ресурс сваког друштва које тежи развоју, тако да је у Црвеном крсту Србије укључено 60.000 људи (од чега 60% чине млађи од 30 година, 20% су старији волонтери, док је 20% волонтера средњих година) који поклањањем свог времена, вештина и знања улажу добробит зарад других људи без материјалне надокнаде.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x