Црвени крст Варварин: Волонтери су наша највећа снага

Скупштином младих Црвени крст Варварин обележио је 05. децембар – Међународни дан волонтера. Том приликом ученици Средње школе Варварин упознати су са великим значајем волонтерског рада за друштвену заједницу, а Скупштини младих присуствовали су волонтери варваринског Црвеног крста, као и патронажне сестре Соња Живковић и Далиборка Миловановић које су одржале предавање о начину инфекције и преношења ХИВ вируса.

Међународни дан волонтера обележава се у свету као подсећање на дан када је 1970. године створен Програм Уједињених нација за волонтере, чији је циљ подстаћи што већи број људу да понуде своје волонтерске услуге.

Волонтери за свој рад не очекују материјалну надокнаду, сем моралних и друштвених сатисфакција, а помагање и посвећивање времена другима сматрају изразом људске хуманости, солидарности и узајамности, као и осећање одговорности за своју заједницу.

Волонтер може бити свако ко жели да добровољно пружи директну неплаћену услугу једној или више особа, док волонтирање развија међусобну солидарност и толеранцију, мења свест и доприноси побољшању квалитета живота у заједници, поручују из Црвеног крста Варварин и додају да су “волонтери наша највећа снага”!

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x