“Чудна шума” и “Викторија! Борисе!”: Варварински основци и средњошколци играли за Лазин корак

Удружење “Сејачи среће” организовало је хуманитарно вече у Општинској библиотеци Варварин под називом “За Лазин корак” и том приликом су ученици V разреда ОШ “Јован Курсула” извели представу “Чудна шума”, а варварински средњошколци представу “Викторија! Борисе!”.

Према речима председнице “Сејача среће” Весне Миладиновић, циљ ове хуманитарне вечери је прикупљање средстава за лечење малог Лазара Веселиновића (6) из Села Варварин који болује од леукодистрофије, неуролошког обољења које га везује за колица и коме су потребна средства за даље лечење.

Грађани који желе да се прикључе акцији прикупљања средстава и да помогну малом Лазару Веселиновићу могу своје донације да уплате путем следећег текућег рачуна 265000000520641105.

“Представе, које су настале кроз наш пројекат “Сви смо само мали и велики људи”, извели су ученици V разреда основне школе у Варварину, то је “Чудна шума” чија је тема вршњачко насиље и друга представа “Викторија! Борисе!”, у извођењу ученика Средње школе Варварин, је на тему борбе против трговине људима”, наводи Весна Миладиновић.

Ученик II разреда Гимназије у Варварину Дино Реџовић, који тумачи једну од главних улога у представи “Викторија! Борисе!”, истиче да се у овој представи говори о борби против трговине људима. Он је полазник и новоформиране Школе говора и глуме у Варварину и каже да му је жеља да настави да се бави глумом.

“Мој лик се заснива на томе, на дечаку који одраста са једном девојчицом која упада у ланац трговине људима и ја се борим да је извучем одатле и наравно на крају, срећан крај, ми побеђујемо и извлачимо моју другарицу из ланца трговине људима”, објашњава Реџовић и најављује да ће се и више и озбиљније посветити глуми.

“Надам се да ћу наставити да се бавим и желим да наставим да се бавим глумом, можда чак и упишем неку од глумачких академија. За сада сам се глумом само бавио у школским представама, тек скоро сам се уписао у Школу говора и глуме у Варварину и надам се да се моја глумачка каријера неће завршити овде већ да ћу наставити да радим и да се бавим тиме”, каже млади и талентовани глумац Дино Реџовић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x