Пензионерске картице и за варваринске пензионере

Републички фонд за пензијско и инвалидско осигурање започео је са расподелом пензионерских картица свим корисницима на територији општине Варварин и оне су доступне за преузимање од уторка до четвртка, од 8 до 15 часова, у Испостави Филијале Крушевац у Варварину, улица Слободе бб.

Пензионерске картице Фонд израђује за све пензионере који су право на пензију остварили у Републици Србији, у складу са Правилником о пензионерској картици. Пензионерском картицом се доказује статус корисника и омогућава се пензионерима да на законит, истоветан, сигуран и валидан начин доказују свој статус, уз лични идентификациони документ.

Будући да је на картици од личних података истакнуто само име и презиме корисника, израдом пензионерских картица обезбеђена је заштита података о личности, јер су до сада, за доказивање пензионерског статуса, коришћени чекови од пензије, решења о пензији или потврде, на којима се налази велики број личних података. Убудуће ће сви пензионери доказивати статус користећи пензионерске картице као званични документ Фонда ПИО.

Због великог броја корисника, израда и расподела пензионерских картица вршиће се сукцесивно, с коначним циљем да сваки пензионер добије картицу на своје име, а Фонд ПИО гарантује тачност података, поручују из ове институције.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x