“Да кликнеш од среће”: Пријаве за једнократну помоћ младима почеле 14. јануара

Министарство финансија Владе Републике Србије саопштило је да је покренуло кампању “Да кликнеш од среће”, под слоганом “И ја сто добијам исто”, која има за циљ информисање младих који имају право на једнократну новчану помоћ државе у износу од 100 евра.

Наиме, у циљу континуиране подршке становништву услед актуелне пандемије, Влада омогућава свим нашим држављанима од навршених 16 до навршених 29 година, који имају пребивалиште на територији Србије и важећу личну карту, да у фебруару добију поменуту новчану помоћ.
Закон о Привременом регистру држављана Републике Србије од 16 до 29 година којима се уплаћује новчанa помоћ за ублажавање последица пандемије болести CОVID-19 изазване вирусом SARS-CоV-2 ступио је данас на снагу.

То значи да сви држављани који су до данашњег дана напунили 16 година имају право на ову новчану помоћ, односно сви који пуне 30 година од 14. јануара, па до краја године.

Пријаве за помоћ ће трајати од 15. до 30. јануара на порталу Управе за трезор, на интернет адреси idp.trezor.gov.rs. Након уношења основних личних података (ЈМБГ, број личне карте и име банке), биће заведена пријава, чији ће статус моћи да се провери на наведеном порталу.

Уколико држављанин нема рачун у банци, потребно је само да изабере банку у којој ће му аутоматски бити отворен наменски рачун. Након обраде пријаве, пријављени ће износ новчане помоћи моћи да подигне са свог или наменског рачуна.

Примаоцима новчане социјалне помоћи и лицима у заводима за извршење кривичних санкција новчана помоћ се уплаћује без подношења пријаве.

Тачан износ новчане помоћи од 100 евра у динарској противвредности је 11.758,56 динара, по званичном курсу динара према евру који утврђује Народна банка Србије на дан ступања на снагу овог закона, што је 13. јануар 2022. године, наводи се у саопштењу.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x