Дани Јове Курсуле: Низом активности обележен Дан ОШ “Јован Курсула”

Низом активности и дешавања под називом “Дани Јове Курсуле” ОШ “Јован Курсула” обележила је свој Дан. Обележавање Дана школе започело је песмом пригодницом и рециталом – акростихом “Јова Курсула” аутора проф.  Љиљане Павловић Ћирић, а у извођењу ученика седмог разреда ове образовне установе.

Програм обележавања настављен је спортским дешавањима, “Фудбалским мегданом” у коме су учествовале Средња школа Варварин, ОШ “Јован Курсула” Варварин, ОШ “Доситеј Обрадовић” Ћићевац и ОШ “Драги Макић” Бошњане, а затим и “Шаховски мегдан” у организацији слављеника и Шах клуба “Рокада”.

Септембар се претворио и у велику ликовну колонију у којој су ученици од петог до осмог разреда сликали знаменитости Варварина под будним оком наставнице Маријане Весић, а најинтересантнији радови су изложени у холу школе.

Дан уочи обележавања Дана општине Варварин и 212. годишњице Варваринске битке, одабрана група јунака, предвођена наставницима физичког васпитања Снежаном Васић, Миланом Лукићем и Дејаном Рацом, кренула је у поход на Саставке. Пешачка тура је износила 7,5 км у оба правца, а у паузи, у Спомен – парку “Саставци”, деца су се играла лоптом и истраживала околину.

Пригодним културно – уметничким програмом и приредбом испред школе, 23. септембра је и званично прослављен Дан ОШ “Јован Курсула” у Варварину, а ова образовна установа ће се представити и на Етно фестивалу који је заказан за недељу, 25. септембар, у центру Варварина.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x