Интерактивна представа “Пажљивкова правила у саобраћају” за прваке и предшколце

У Великој сали Општинске библиотеке Варварин одржана је интерактивна представа “Пажљивкова правила у саобраћају” коју је Општина Варварин организовала у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја (АБС). По речима Младена Ковача из АБС, ова агенција спроводи низ превентивних активности усмерених ка већем броју учесника у саобраћају.

“Једна од активности АБС је усмерена ка најмлађим учесницима у саобраћају, нашим основцима и кроз ову интерактивну представу, заједно са Пажљивком, који је јако препознатљив деци, учимо најмлађе основце, односно предшколце и прваке, о неким основним правилима у саобраћају кроз целу представу, која је јако занимљива деци, а која уче кроз игру и музику нека саобраћајна правила која ће им сутра требати”, наглашава Младен Ковач.

Он објашњава да савремени концепт унапређења безбедности саобраћаја каже да дете мора да учи од малих ногу, па чак и оног тренутка када децу износимо из породилишта и када дете мора да буде у безбедносном седишту.

“Оно што је важно јесте да тој деци пружимо добар пример како треба да се понашају у саобраћају где, пре свега, мислимо на родитеље, учитеље, наставнике у основним и средњим школама и онда можемо очекивати да ће дете, када одрасте, бити безбедан учесник у саобраћају”, апострофирао је Ковач.

У наредном периоду “Пажљивко” ће обићи преко 70 локалних самоуправа где ће велики број деце добити нова знања о најважнијим правилима у саобраћају.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x