Деца из Крушевца отпутовала на Крф

Најбољи крушевачки ђаци, основци и средњошколци (30 ученика), деца из Дома за децу “Јефимија” (4 детета) и деца са посебним потребама и њихови пратиоци (3+3), вечерас су отпутовали на Крф. На позив челника побратимског града Крфа за крушевачке ђаке обезбеђен је бесплатан боравак у кампу Гувија.

Млади Крушевљани боравиће на Крфу две недеље, а осим коришћења капацитета кампа и дружења са вршњацима, имаће и могућности обиласка културно историјских споменика. Летовање најбољих ђака из Крушевца на Крфу обновљено је после 16 година, 2015. године.

Путнике је испратио градоначелник Крушевца Драги Несторовић пожелевши им срећан пут, леп боравак на Крфу и добро дружење са својим вршњацима – домаћинима. Несторовић је том приликом изјавио присутним медијима да је већ друга година како деца из Крушевца путују на најпознатије “српско” острво, а да је у личном договору са градоначелником Крфа пре две године обновио ову традицију.

“Крф је нешто посебно и што се тиче историје Србије и што се тиче туристичких потенцијала, нашу децу сачекаће пуно садржаја и свима њиме биће ово летовање у трајном сећању”, нагласио је Несторовић.

Извор: крушевац.рс

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x