У Трстенику нема проблема са водоснабдевањем

И поред високих температура ових дана у Трстенику. према речима председника општине Трстеник Александра Ћирића, нема проблема са водоснабдевањем града и приградских насеља који користе воду са градског водовода.

Узорци воде се редовно контролишу у крушевачком Заводу за јавно здравље, извориште “Звездан” даје од 50 до 60 литара воде у секунди, а има услова и за повећање капацитета. Исто тако функционише и извориште “Прњавор”.

“Пројекат реконструкције висећег моста инвестира КФР као донацију, а преко овог моста ићи ће Магистрални водовод од Почековине што је исто тако веома значајан пројекат у коме ће учествовати и Републичке институције. Добро је што смо постигли тим поводом договор са надлежнима из ЈКП “Водовод Крушевац” да имамо довољне количине воде и са система “Ћелије” за 12.000 наших корисника од Богдања до Селишта и према Милутовцу”, објашњава председник општине Трстеник Александар Ћирић.

Он додаје да ће то бити капацитет од 25 литара воде у секунди, што ће бити наравно велика инвестиција, али ће се тако решити проблем водоснабдевања за дужи период.

“На овај систем ће се касније моћи прикључити и насељена места са десне стране Западне Мораве. Очекује се израда пројекта и неопходне документације, а наше активности усмерене су и на уређење омладинске обале где је већи део посла урађен, док предстоје уређење пешачке стазе и довођење осветљења на ову локацију”, наглашава Ћирић додавши да се упоредо реализују и друге планиране активности за ову календарску годину.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x