“Дечија недеља” у ОШ “Драги Макић”: Настављамо да децу славимо и подржавамо сваког дана

Основна школа “Драги Макић” из Бошњана, разноврсним програмом и великим бројем активности, обележила је “Дечију недељу”. Како нам је речено у овој образовној установи, ове године је “Дечија недеља” званично обележена од 02. до 08. октобра, али у овој школи децу настављају да “славе и подржавају сваког дана”.

Ове године је “Дечија недеља”, чији је слоган био “Градимо мостове међу генерацијама за радост сваког детета”, подсећала на значај породице и породичних вредности, у чему незаменљиву улогу има размена знања и искуства деце са одраслима.

Тим поводом је у току протекле недеље сваког дана организована по нека активности, па су тако одржане “Игре наших бака и дека” (ластих, школице, кликери), “Цртање на асфалту” за ученике млађих разреда, одржан је и “Дечији вашар”, као и “Игре без граница” за млађе и старије разреде, а у петак је одржана и приредба ученика млађих и старијих разреда бакама и декама у Холу школе.

У току недеље реализована је и замена улога ученик – наставник, обављен је и пријем првака у “Дечији савез”, док су за сам крај обележавања “Дечије недеље” ученици од 5. до 8. разреда ове образовне установе присуствова фестивалу науке “Еурека пикник” који је одржан у ОШ “Вук Караџић” у Крушевцу.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x