Пројекат “Спорт у школе” у ОШ “Драги Макић” у Бошњану

Основној школи “Драги Макић” у Бошњану одобрен је Пројекат “Спорт у школе” који финансира Министарство омладине и спорта, под пуном подршком Министарства просвете, науке и технолошког развоја, а који спроводи Савез за школски спорт Србије. Према речима директора ове образовне установе Андрије Живадиновића, овај Пројекат, који ће се реализовати после наставе, апсолутно је бесплатан и намењен деци узраста од 1. до 4. разреда основне школе, у две групе.

“На основу јасно дефинисаног општег циља постављени су циљеви Пројекта “Спорт у школе”, а то је да се разноврсним моторичким активностима допринесе интегралном развоју деце, да се задовољи потреба деце за кретањем, да се  развија здравствена култура у сврху очувања и унапређења личног здравља и здравља околине и стварању трајне навике да физичко вежбање и тренинг буде саставни део свакодневног живота. Применом средстава физичког васпитања и тренинга отвара се могућност за стицањем нових знања, вештина и навика потребних за усвајање нових моторичких активности”, објашњава Живадиновић.

С обзиром на анатомско-физиолошке карактеристике узраста деце и промене које се одигравају у организму деце, а у складу са циљевима, пројектовани су и задаци цији су циљеви да се применом различитих средстава и метода физичког вежбања и тренинга, помаже оптималан раст и развој детета, утиче на развој моторичких способности с нагласком на координацију, снагу, брзину, равнотежу, спретност, прецизност и издржљивост, као и да се задовоље примарни мотиви детета, а посебно потреба за игром, кретањем и да се деца уведу у организовани систем за игру, такмичење и манифестације.

Живадиновић додаје и да ће, у склопу овог Пројекта, ОШ “Драги Макић” у Бошњану од стране Министарства омладине и спорта добити реквизите који ће бити коришћени у реализацији ове активности, док ће програм бити потпуно бесплатан имајући у виду да од ученика који се баве физичком активношћу, око 40% њих то ради у спортским клубовима, што представља удар на родитељски буџет.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x