ОШ “Јован Курсула” обележила “Дечију недељу”

Различитим манифестацијама у периоду од 02. до 08. октобра и у Основној школи “Јован Курсула” у Варварину обележена је “Дечија недеља” чији је слоган ове године био “Градимо мостове међу генерацијама – за радост сваког детета”.

Према речима директора ОШ “Јован Курсула” Добросава Долића, у понедељак је организовано цртање кредама у боји испред школе, наредног дана је ову образовну установу посетио дечји песник Радисав Јовић, док је у среду одржана изложба кућних љубимаца у дворишту ове школе.

У четвртак је одржан “Дечији вашар” у дворишту школе где су ученици изложили своје радове на продајној изложби, док ће новац прикупљен на овој изложби бити искоришћен за помоћ сиромашним ученицима који похађају ову образовну установу и деци корисницима Дневног боравка за децу и омладину са посебним потребама у Варварину. “Дечијем вашару” у “Курсули” присуствовао је и првотимац ФК Темнић 1924 Џанг Ву из Народне Републике Кине.

У петак је, као и сваке године, одржана манифестација “Дрво генерације”, обављен је и пријем првака у Дечији савез и одржана тим поводом и приредба, а уручени су и беџеви добродошлице за ђаке прваке, како у матичној школи у Варварину тако и у подручним одељењима у Горњем и Доњем Катуну, док је у Општинској библиотеци Варварин презентован пројекат “Читалачки дневник”.

“Прошле године смо имали запажено учешће у пројекту “Читалачки дневник”, а ове године се надам да ћемо имати још више ученика учесника у овом пројекту”, истиче директор ОШ “Јован Курсула” Добросав Долић.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x