Дечји ансамбл освојио прво место на фестивалу фолклора у Бугарској

После веома успешно организованог 18. Међународног фестивала фолклора “Свима на радост” на коме је учествовало преко 600 деце из Србије, Македоније, Бугарске и Републике Српске, чланови Друштва за неговање традиционалне песме, игре и обичаја Срба “Традиција” из Трстеника освојили су прво место на једном од престижних фестивала фолклора у Бугарској.

“Ову награду освојио је  наш дечији ансамбл, а у Бугарској смо били по позиву наших пријатеља из Фолклорног ансамбла “Елица” из Пазарџика, града у тракијској области у централној Бугарској. Планом је било предвиђено учешће у културном програму поводом празника града и учешћа на престижном Националном фестивалу фолклора “Костандово 2017″. Наша деца су се тамошњој публици представила у три програма и оставила снажан утисак код жирија фестивала и публике”, каже Драган Марковић, председник  угледног трстеничког КУД-а “Традиција”.

Он додаје да су млади чланови “Традиције”, попут својих старијих другара из претходних генерација, још једном показали како се и на овај начин достојно репрезентује свој град, Србија и свој народ.

“Могу рећи и то да су Бугарска и Македонија наше најомиљеније дестинације, у њима најчешће гостујемо и тамо имамо највише пријатеља. Видели смо по присуству да бугарски народ воли српку игру и песму и ми се тамо пријатно осећамо, а пажња и поштовање којим смо били окружени потврдили су пријатељство које годинама траје”, нагласио је Марковић и овом приликом у име свих из КУД-а “Традиција” захвалио се домаћинима на пријему и пажњи коју су им тамо указали, додавши да ће им и ово друштво узвратити својим гостопримством.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x