Диван сунчан дан и дружење на “Пролећном дану планинара”

На 27. по реду походу на планину Гледић и њеном врху “Самар” и ове године учествовало је преко 500 планинара из целе Србије. Леп сунчан дан, планинари се окупили на платоу испред Општине Трстеник где су их поздравили и пожелели добродошлицу председница општине Милена Турк, председник ПСД “Љуктен”, у име организатора ове акције, Радмило Филиповић и делегат Планинарског савеза Србије (ПСС) Љиљана Станојевић.

Била је ово још једна успешна акција у оквиру “Пролећног дана планинара”, а у походу 15 километара дугом стазом до врха “Самар” кретали су се планинари старости од 5 до 85 година. Радмило Филиповић из ПСД “Љуктен” оцењује да је ово било незаборавно дружење, корисно за здравље свих учесника, упутивши захвалност свима који су узели учешће, а било је учесника из целе Србије.

“Леп пролећни дан допринео је нашем лепом расположењу, заиста импозантан скуп, а ми све ове акције организујемо подједнако за старе и за младе. Надам се да им је свима било добро и до краја ове године биће још оваквих акција”, најављује Филиповић.

Делегат Планинарског савеза Србије Љиљана Станојевић каже да ПСС подржава овакве скупове који су добро организовани и од републичког су значаја. Они промовишу Србију, али и трстенички крај, наглашава Станојевићева.

“Овом приликом се и ја придружујем честиткама на лепом дружењу и организацији акције и позивам младе да се одазивају ради здравља и лепог дружења на оваквим скуповима. Видела сам овде да има доста родитеља са децом, то је добро и желим свима добро здравље и успешне наредне акције. ПСД “Љуктен” је једно од најбољих планинарских друштава у Србији, имају велики број чланова свих узраста и организује успешно велики број акција током године, на којима учествује велики број планинара”, каже Љиљана Станојевић.

Међу планинарима је и дугогодишњи планинар, сада пензионер, Драган Лазић Лаза који је редован на свим акцијама и одушевљен је оволиким скупом и бројем учесника.

“Људима је, у овом бурном и неизвесном времену живљења, итекако потребан одмор и рекреација, потребан је повратак природи. Трудим се и ја да, због свог здравља, будем актива и то свима препоручујем, зато позивам младе да нам се придруже и биће им лепо и корисно за здравље”, каже Драган Лазић Лаза.

За учешће у овој акцији свим учесницима су, осим ручка, подељене Захвалнице, а о њиховој безбедности, као и до сада, бринули су припадници Горске службе спасавања Србије.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x