Доградња вртића у Варварину, стигао и нови намештај

У оквиру пројекта који општина Варварин реализује током 2020. године, а који је финансиран средствима Кабинета министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику, поред доградње нове јаслене групе, Предшколска установа “Наша радост” добила је нове играчке за малишане, али и нови намештај.

Председница општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић подсећа да се ради о доградњи још једне просторије за потребе јаслене групе у ПУ “Наша радост” за малишане до 3 година старости. Укупна вредност пројекта је нешто више од 10 милиона динара, а у току је завршна фаза реализације овог пројекта.

Набављене су и играчке у износу од око 80.000,00 динара, стигао је и нови намештај којим ће нова јаслена група бити опремљена и чија је вредност око 400.000,00 динара, док вредност радова на изградњи нове просторије износи око 2.500,000,00 динара, наводи председница општине.

Директорка ПУ “Наша радост” Драгана Савић наглашава да грађевински радови теку добром динамиком, зграда је већ и покривена и ради се свакодневно, без обзира на временске услове.

“Нова јаслена група имаће капацитет за пријем 20 детета, стигао нам је и намештај који је у потпуности адекватан и који је тренутно у фази монтаже, добили смо одређену количину креветића, столова, столица, ормара, дидактичког материјала који ће нам много значити и то би била уједно друга група која је у претходном периоду дозидана и да задовољи тренутне потребе општине Варварин, што се тиче смештаја деце”, наводи директорка Савић.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x