Доњи Ступањ свеукупни победник Такмичења села Расинског округа

46. Централна смотра Такмичења села Расинског округа одржана је у сали Дома културе у Бошњану, а пред сам почетак програма учесници су продефиловали од ОШ “Драги Макић” до Дома културе.

У такмичарском делу програма учествовале су варваринска месна заједница Обреж, крушевачка МЗ Јасика, трстеничка МЗ Стопања, ћићевачка МЗ Појате и александровачка МЗ Доњи Ступањ, у ревијалном делу наступили су чланови КУД “Бошко Југовић” из Бошњана и Фолклорни ансамбл “Фрула” из Бруса, док је Удружење “Вилин дом” из Ћићевца одржало модну ревију.

Победник овогодишњег такмичења је село Доњи Ступањ из општине Александровац, а ова месна заједница, поред пехара, добила је на поклон и лцд телевизор. Одлуком жирија треће место поделили су Обреж и Појате, док су друго место поделиле Стопања и Јасика.

Председник општине Варварин Војкан Павић отворио је смотру и изразио задовољство великим бројем присутних грађана који су својим присуством дали подршку такмичарима, али и истакао значај и улогу сеоских средина у очувању традиције и културе српског народа.

Окружни жири оцењивао је такмичаре у пет области: образовање, култура, инфраструктура, рад из области екологије и организовање пољопривредне производње, док председник жирија Дејан Јовановић издваја да су чланови Комисије били позитивно изненађени изгледом Домова културе у свим месним заједницама које су учествовале у овогодишњем такмичењу села.

“Ми смо импресионирани и наш Расински округ је убедљиво први по овој манифестацији и по свему ономе што чини развој аматеризма на овом нивоу”, рекао нам је Јовановић оценивши да је овогодишња организација централне смотре на једном веома високом нивоу.

“То је доказ да је жири прошле године донео исправну одлуку и доделио МЗ Бошњане прво место и они су се ове године показали као изузетни домаћини, од самог пријема учесника, смештаја, до саме реализације у сали Дома културе”, истакао је Дејан Јовановић, председник жирија.

Доњи Ступањ највећа је месна заједница у општини Александровац, а председник Савета МЗ Дејан Марковић, изразивши задовољство победом на 46. Такмичењу села Расинског округа, поручује да ће ово село наредне године бити добар домаћин 47. окружне смотре.

“Освајали смо награде на општинском нивоу, до сад већих награда није било, али сада смо освојили 8 награда у разним категоријама тако да смо у целости презадовољни”, каже Марковић.

“Вечерас је победила Србија. Победила је песма, игра и победила је младост”, рекао је председник Скупштине општине Трстеник Герасим Атанасковић нагласивши да је лепо било видети на стотине деце различитих узраста који су песмом, игром и скечевима забављали старије.

“Ово је прилика да се оцене сви видови друштвеног живота, од културе до пољопривреде и видели смо да имамо чиме да се похвалимо, да је Расински округ један од развијених округа на територији Републике Србије, да заиста има изузетну пољопривреду, привреду, културу, спорт, све оне области које један живот чине квалитетнијим”, примећује Атанасковић.

Организатори 46. Централне смотре Такмичења села Расинског округа су Општинска библиотека Варварин, Културни центар Крушевац и Месна заједница Бошњане, под покровитељством Општине Варварин и Града Крушевца.

Финалној смотри Такмичења села Расинског округа присуствовали су председници општина Варварин и Ћићевац Војкан Павић и Златан Кркић, заменица председника општине Варварин Виолета Чолаковић, председници Скупштина општина Варварин и Трстеник Драгољуб Станојевић и Герасим Атанасковић, представници Града Крушевца Ненад Дејановић и Милоје Михајловић, помоћници председника општине Варварин Јелена Весић, Оливер Бркић и Дејан Милановић, директор Народног музеја Крушевац Горан Васић, као и директори јавних предузећа и установа са територије општине Варварин.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x