Др Милета Радојевић обишао цркву у изградњи у кругу ВП дома

Крушевачки Васпитно – поправни дом, који ће уз нову цркву ускоро добити и нови парк, посетили су директор Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама при Влади Републике Србије др Милета Радојевић и епископ крушевачки Господин др Давид Перовић и том приликом су са замеником директора Управе за извршење кривичних санкција Иваном Мијаиловићем и управником ВП дома Милошем Ристићем разговарали о обезбеђивању финансијске помоћи од стране Канцеларије за наставак радова на овом храму.

Изразивши задовољство тиме што је у кругу крушевачког ВП дома почела изградња храма како би се омогућило свима који то желе да исповедају своју веру на прави начин и како би покушали да се врате са пута који није био исправан, др Милета Радојевић је нагласио да се спроводи мисија Владе Републике Србије и Министарства правде како би се вратило достојанство српској цркви и како би се вратила на место где је и била пре 8 векова.

“Помажемо у свим активностима нашој цркви, од градитељства, очувања културних и верских вредности, до свих других активности које су на корист нашег народа и наше цркве”, поручио је др Милета Радојевић.

Заменик директора Управе за извршење кривичних санкција Иван Мијаиловић рекао је приликом обиласка цркве у кругу ВП дома да је овај храм сазидан од цигли које су биле одбачене од пожара, а од којих је био изграђен један од објеката у кругу ВП дома.

У изградњи храма Светих Филимона и Онисима заједно са грађевинским радницима учествовали су и штићеници ВП дома гостима су уручени пригодни поклони, ручно израђени у Атељеу ВП дома, са обележјима града Крушевца.

Директор Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама при Влади Републике Србије др Милета Радојевић, након посете цркви у изгради у кругу ВП дома, посетио је и храмове у насељу Уједињене Нације у Крушевцу, храм у Александровцу и манастир Дренчу где се придружио и председник општине Александровац др Мирко Михајловић.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1371

COVID-19 - ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x