Дражен Симоновић годину дана на челу КК “Темнић”

Прошло је годину дана од када је на место председника, можда и заборављеног КК “Темнић”, дошао млади Дражен Симоновић који је тада најавио да ће се од самог старта бавити школом кошарке, дечацима и девојчицама од којих ће, како буде време одмицало, правити будуће кошаркаше и кошаркашице које ће чинити окосницу будућег сениорског тима.

Данас је кошаркашки клуб “Темнић” најмасовнији клуб по броју чланова у Општини Варварин, у њему тренира више од 100 деце, у три селекције (кадети, млађе пионирке и школа кошарке). За омасовљавање кошарке у Општини Варварин добио је похвале и од председника Кошаркашког савеза Србије Предрага Даниловића, кординатора КСС Бошка Аџића, али и многих других.

За младу особу као што је он, преузети клуб који је једва функционисао, који је био у невероватним дуговима, био је изазов.

“У тренутку када сам преузео клуб дуг је био око 600.000,00 динара, међутим, вредним радом успели смо да за годину дана дуг смањимо на око 100.000,00 дин, а циљ је да у 2019. годину уђемо без икаквих дуговања. Када сада погледам на претходни период, веома сам задовољан урађеним, овај клуб има невероватан потенцијал, а то ћемо показати у народном периоду”, истиче Симоновић.

30. априла ове године овај клуб је прославио четрдесети рођендан, за који је снимљен филм “Неки нови клинци”. У самом пројекту учестовали председник клуба Дражен Симоновић и Срђан Марјановић, док су многи бивши играчи учествовали у снимању филма.

“Када напуните Дом културе, који се пуни једном у годину дана или две, знате да радите нешто добро и да су људи задовољни. Посебну захвалност дугујем Срђану Марјановићу, а током снимања филма помогли су нам многи грађани Варварина, Тамара Илић, Милош Маринковић, Драган Милојковић и други…, али свакако тај дан у мени буди лепа сећања. Не заборавимо да су тада наши кадети освојили Куп кадета који смо организовали, победивши вршњаке из Трстеника, Јагодине и Ћуприје”, подсећа Симоновић.

Кошаркашки клуб “Темнић” је једини клуб који у целом Расинском округу има селекцију млађих пионирки, а за наредну годину председник истиче да је план да оформе и мини баскет екипу, као и екипу млађих пионира. “Када на тренингу имате 30 детета од пет, шест, седам и осам година, нормално је да размишљате у овом правцу, наравно пут до тога је дуг, требају се купити специјални кошеви који су нижи од стандардних, али и имати новчана средства за такмичење”.

На питање, да ли је изводљиво купити те кошеве председник КК “Темнић” истиче: “Па ако не купимо кошеве за ову децу, чему онда спорт у Варварину, мислим да циљ треба да буде да пре свега улажемо у спорт у коме се учествују најмлађи. Утакмицу млађих пионирки гледало је око 100 гледалаца, реците ми да ли је то добра или лоша ствар?”, упитао је Симоновић.

Он је искористио ову прилику да позове све дечаке и девојчице који би кренули да тренирају кошарку, да се упишу у школу кошарке, подсетивши да су тренинзи четвртком од 19 часова, суботом од 12 часова и недељом од 13 часова.

Морамо да истакнемо да Дражен Симоновић прави једну лепу кошаркашку причу и тотално је неочекивано да, у време интернета и мобилних телефона привући преко 100 деце у клуб, са којима је иначе најлепше радити, у једној овако малој општини је веома лепа ствар.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x