Дражен Симоновић: Од КК “Темнић” створити стабилан клуб

У сали Скупштине општине Варварин одржана је ванредна седница Кошаркашког клуба “Темнић” из Варварина коју је сазвао Управни одбор овог спортског клуба, а којој су присуствовали и председник општине Варварин Војкан Павић и председник Спортског савеза Зоран Цветковић. За новог председника клуба изабран је Дражен Симоновић.

На самом почетку ванредне седнице, досадашњи председник КК “Темнић” Жељко Дамњановић, који је ту функцију обављао од 2007. године, обавестио је присутне да подноси оставку. Говорећи о свом раду у протеклих 9 година и упоређујући стање кад је дошао на чело клуба, он је поручио да клуб сада има инфраструктуру, реквизите и солидан буџет. Што се тиче тренутних такмичења, кадети КК “Темнић” су тренутно трећи у региону, а клуб тренутно има око 40 детета која тренирају. Према његовим речима, сениорски тим је угашен због проблема са играчима из Варварина и то из разлога што су многи играчи, после завршене Средње школе, одлазили на факултете у веће градове, а није било исплативо доводити играче из Крушевца, као што је био случај у једном периоду.

Пожелевши срећу у будућем раду новом руководству, Дамњановић се захвалио на досадашњој сарадњи и поручио да ће увек бити расположен за савете и помоћ новом руководству.

Након оставке досадашњег председника, Скупштина КК “Темнић”, након избора радног тела, верификационе и кандидационе комисије и усвајања оставке председника, чланова УО и НО клуба, изабрала је једногласно ново руководство. За новог председника КК “Темнић” изабран је Дражен Симоновић, за потпредседника Снежана Васић Васке, а секретар у наредном периоду биће Данијел Јаћимовић, док је за председника Управног одбора изабран Никола Стефановић.

Председник општине Варварин Војкан Павић, обраћајући се присутним члановима Скупштине овог Кошаркашког клуба, изразио је задовољство због поновног оживљавања кошарке у варваринској општини. Он је поручио новом руководству да је у наредном периоду најбитније направити програм и финансијски план  додавши да се ни динар не сме потрошити а да се на крају месеца не раздужи, зато што су средства за спорт из буџета строго намењена. Павић је истакао да је најпотребније увести озбољност у понашању и раду и поручио да су његова врата увек отворена за сву помоћ и превазилажење тренутних проблема.

Говорећи о циљевима новог руководства овог клуба у наредном периоду, Дражен Симоновић је поручио да је најважнији циљ да од КК “Темнић” створи стабилан клуб и да га постави на “здраве ноге”. “Планирамо да вршимо популаризацију кошарке у сваком месту наше општине. Верујем у свој тим и искуство људи са којима ћу радити у наредном периоду, али не треба занемарити ни једног спортског радника који нам може помоћи ка овом путу који неће бити нимало лак” рекао је Симоновић.

Он је такође рекао да је план да школа кошарке буде рудник будућих играча. “Сви требају знати да је пред школом кошарке најтежи и најодговорнији посао и ми ћемо посебну пажњу усмерити на саму школу кошарке. Ако је потребно, чак и прикључити још људи који ће својим искуством и знањем помоћи људима који је сада воде” казао је Симоновић и додао да се мора промовисати овај спорт у сваком месту варваринске општине. “Самим тим ћемо моћи да активирамо и децу која не знају да су талентована за кошарку и ако то неће бити лак пут. За то ће нам бити потребна сарадња са свим Основним школама и ја верујем да ћемо је остварити” закључио је он.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x