Еколошка акција на обали Западне Мораве у Трстенику

На градској плажи у Трстенику, у склопу обележавања Дана планете земље, у недељу на православни празник Цвети тачно у подне, а у организацији Канцеларије за младе Трстеник, одржана је акција чишћења обале и реке Западне Мораве.

Иницијативу за ову акцију дали су млади општине Трстеник, посредством Канцеларије за младе у Трстенику, а суорганизатор акције је национални оператер на тржишту Србије за управљање амбалажним отпадом @екостарпак.

Реализована су два сегмента активности, први је био чишћење обале Западне Мораве, који су реализовале две екипе волонтера, а које су се такмичиле у броју скупљених џакова како би на овај начин подстакли младе да се што више ангажују у овим активностима.

Други део активности на поменутој акцији односио се на постављање еко-знакова са оригиналним натписима добијених преко конкурса за најоригиналнији слоган који је спровела Канцеларија за младе Трстеник. На конкурсу су се млади обратили на свој начин и послали поруку загађивачима ове реке.

Изразивши задовољство добрим одзивом младих, председница општине Трстеник Милена Турк је истакла да је ово дан када треба “да се подсетимо да планету нисмо наследили, већ само позајмили од потомака и да морамо да се са пажњом о њој старамо”.

“Општина Трстеник предузима велике пројекте у области заштите животне средине. Ускоро ћемо санирати нашу депонију, а наредних дана ћемо се активно бавити и пошумљавањем. Наредне године ћемо изградити и постројење за прераду отпадних вода. Али, постављањем еко знакова ћемо указивати на значај да отпаду није место поред река”, поручила је председница општине Трстеник Милена Турк.
0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x