Електрична колица за Срђана Срејића

У акцији “Чеп за хендикеп”, намењеној хендикепираним особама, прошле године је набављено и подељено троје електричних колица, док је сада ова врста помоћи пружена Срђану Срејићу који се све теже креће и говори. Велике заслуге за успех ове акције припадају Удружењима Форум младих са инвалидитетом и “Чеп за хендикеп”.

“На нашем састанку у удружењу донели смо одлуку да помогнемо Срђану и да му набавимо електрична колица да би био самосталан и да се сам креће где год пожели. Акцију помоћи иницирала је наша пријатељица Драгана Стојиљковић Влашковић, извршна директорка Форума младих са инвалидитетом, а уколико буде нових захтева увек ћемо изаћи у сусрет и помоћи”, каже Зоран Мартинов из Удружења “Чеп за хендикеп”.

Срђан је, види се по његовом понашању, изузетно задовољан овим поклоном, тешко казује речи захвалности, али ипак дародавци га разумеју. Возика се Срђан сада по граду уз опрез и ограничено кретање улицама Трстеника.

“Трстеничани су хумани људи и увек се одазивају хуманим акцијама, скупљају чепове, а 25. овог месеца од Техничке школе и њихових ученика, односно од њиховог ученичког парламента, преузећемо једну количину чепова, док у ОШ “Миодраг Чајетинац Чајка” и даље скупљају чепове. До сада нисмо прекидали рад, само смо променили локацију. Надамо се да ћемо од 1. маја ове године кренути са новим пројектима, а имаћемо и своју канцеларију у граду која ће увек бити отворена људима, да млади увек имају своју просторију, да ту могу да се друже и организују акције и да ову организацију доживљавају као своју другу кућу”, каже извршни директор Форума младих са инвалидитетом Драгана Стојиљковић Влашковић и наглашава да ће Форум у свом програму имати геронто програм и СОС подршку.

5 1 оцена
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x