Расписан позив за доделу средстава за самозапошљавање

У циљу смањења незапослености, општина Варварин, у сарадњи са Националном службом запошљавања, расписала је пет конкурса, а јавни позиви упућени су и послодавцима и незапосленима са територије варваринске општине.

Расписан је Јавни конкурс за организовање и спровођење јавних радова на којима се ангажују незапослена лица у 2017. години и овај конкурс траје до 31. маја. Такође, расписани су и Јавни позив за реализацију програма стручне праксе у 2017. години и Јавни позив за реализацију програма стицања практичних знања за неквалификована лица у 2017. години који трају до утрошка средстава.

Расписан је и Јавни позив незапосленима за доделу субвенције за самозапошљавање у 2017. години. Субвенције за самозапошљавање додељују се у једнократном износу од 180.000,00 динара, односно 200.000,00 динара у случају самозапошљавања вишка запослених, или 220.000,00 динара за незапослене особе са инвалидитетом и овај конкурс траје до 16. јуна текуће године, а расписан је и Јавни позив послодавцима за доделу субвенције за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих на новоотвореним радним местима.

За све ближе информације заинтересовани се могу обратити у канцеларији Националне службе за запошљавање у Варварину или на сајту НСЗ-а ( www.nsz.gov.rs ).

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x