Фабрикована афера “шишање” као скретање пажње са 100 милиона динара на име “радова у припреми” и кредита у “швајцарцима”?

Поводом коментара који су се појавили синоћ на друштвеним мрежама, а где су објављени наводни рачуни за “шишање” у износу од 12.300 динара, у Општинској управи су нам казали да се ради о безочној лажи појединаца уско везаних за представнике бивше власти који највероватније покушавају да на овај начин скрену пажњу са кредита у швајцарцима и са оних 100 милиона динара на име “радова у припреми” за које се не зна где су завршили.

Наиме, пласирана је дезинформација да је Општина Варварин платила “Самосталној фризерској радњи за жене” Вићић Ружица пр горе наведени износ за услуге “шишања”, а у ствари ради се о рачунима за прање аутомобила Општинске управе, пошто при овој радњи функционише и ауто перионица (АПР: Издвојено место 1: Одржавање и поправка моторних возила).

Такође, оно што је важно напоменути, за потребе прања аутомобила Општинске управе расписана је јавна набавка на којој је, у складу са достављеним понудама, понуда “Самосталне фризерске радње за жене” коју заступа Ружица Вићић прихваћена као најнижа понуђена цена.

После свега наведеног, поставља се питање да ли ће и даље и докле ће особе које су 16 година на све могуће начине “шишале” општину Варварин да се служе оваквим подметачинама и ширењем лажи? Поред тога, поставља се и питање шта се десило са тих 100 милиона динара на име “радова у припреми”, што је, у односу на 12.300 динара за прање аутомобила за седам месеци, огромна цифра?

На крају, долазимо до закључка да је преко потребно што пре спровести идеју о формирању радне групе за борбу против лажних вести на друштвеним мрежама због све већег ширења лажних вести и дезинформација и повећања криминала у сајбер простору.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x