Годишња изложба ликовних уметника Расинског округа

У Галерији Милића од Мачве у Крушевцу, у организацији КЦК, отворена је традиционална годишња изложба Ликовног клуба “Димитрије Симић” и Удружења ликовних уметника Расинског округа “РАСИНИУС”, а посетиоци је могу видети до краја јануара наредне године.

Традиција удруживања сликара у Крушевцу има вишедеценијхску традицију, а почела је 1958. године. Претходне 2020, због епидемије корона вируса, ове манифестације није било, а ове године је посвећена и јубилеју, 650 година од оснивања града Крушевца, као српске средњевековне престонице.

“Радови чланова Ликовног клуба Димитрије Симић и Удружења “РАСИНИУС” на традиционалној Годишњој изложби представљају белешку садашњости крушевачке ликовне сцене, на којој је 60 аутора приказало различите мотиве, а карактеристика су већи формати. Различити мотиви, технике и сензибилитети обилују креативношћу и по ко зна који пут доказују да стваралаштво представља осведочену непролазну вредност. Избор ликовних техника на овој изложби сведочи о намери аутора да неометано истражују могућности које уметност пружа”, каже Марија Стојадинoвић, ауторка изложбе.

Према њеним речима, на овогодишњој изложби аутори су окренути различитим темама, а заступљене су технике: уља на платну, акварели, фотографије, акрил, комбинована техника… У ликовно – тематској разноврсности аутори и ове године афирмишу своје стваралаштво и особеност приступа.

Традиционалне годишње изложбе доказују да је свака нова продукција занимљивија од претходне и да свака носи неку посебну енергију која покреће стваралачки дух.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x