КЦК организовао нову и занимљиву манифестацију, Фестивал краткометражног филма “Мој љубимац”

Уметнички фестивал краткометражног филма завршен је у Културном центру Крушевац доделом награда најбољим ауторима на конкурсу за видео клип и филм на тему “Мој љубимац”. Према пропозицијама конкурса, филм о кућном љубимцу морао је бити играни, документарни, играно-документарни са максималним трајањем 5 минута, а право учешћа су имала деца предшколског и школског узраста на територији града Крушевца.

Фестивал је био такмичарског карактера и одвијао се у четири категорије: предшколски узраст, млађи узраст од 1. до 4. разреда, средњи узраст од 5. до 8. разреда и старији узраст за ученике средње школе. Награде и захвалнице је уручила Марија Цветковић, заменица директора Културног центра Крушевац и представници жирија, а специјалне награде уручила је Андријана Цветковић из ЈКП “Крушевац”. Жири Фестивала сачињавали су ученици крушевачке Гимназије, Смер аудио визуелна и сценска уметност – Јана Јефовић, Катарина Драгоњић и Дејана Беговић.

Жири је наградио младе ауторе за предшколски узраст и то: 1. место Огњен Максимовић, 2. место Марко Дрљача и 3. место Филип Дрљача. Од 1. до 4. разреда основне школе најбоља је била Милица Старинац, друго место је освојила Лола Васић, а треће Дуња Лучић. Победници од 5. до 8. разреда су: 3. место Матеја Беговић, 2. место су поделиле Александра Јовановић и Анђела Вуксановић, а 1. место Сава Пешић. У категорији средњошколаца најбоља је била Варвара Тодоровић, а друго место је заузела Мина Лучић.

Жири је доделио и три специјалне награде и то: Марку Дрљачи за шарм, Дамјану Симчевићу за музику и Теодору Живковићу за оригиналност.

Покровитељ фестивала је Град Крушевац, а пријатељи фестивала су ЈКП “Крушевац”, Продавница за кућне љубимце “Зоополис”, “Мој љубимац 037”, Салон за шишање паса “Royal Dog” и Акваријум “Борац”.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x