Град Крушевац доделио “Светосавске награде” најбољим ученицима и студентима

У Мозаик сали Градске управе Крушевац, одржана је традиционална свечаност поводом Светог Саве, на којој су додељене награде и признања најбољим ученицима и студентима. Организатори су Одељење за друштвене делатности Градске управе, Фонд за подстицање развоја младих талената и као оснивач Фонда, Град Крушевац. Присуствовали су заменик градоначелника Весна Лазаревић, председник Скупштине Јасмина Палуровић, заменик председника Скупштине Синиша Максимовић, чланови Градског већа, помоћници градоначелника, директори јавних предузећа и установа.

Управни одбор Фонда је на основу предлога школа донео Одлуку о награђивању 27-оро најуспешнијих ученика завршних разреда основних и средњих школа града Крушевца. Они су добили новчану награду у износу од по 10.000 динара,  књигу “Света лоза Стефана Немање” аутора Жељка Фајфрића и примерак постера са њиховим фотографијама.

Да је Крушевац адекватно препознао значај стицања знања и сталне едукације, својим односом према омладини и мерама које спроводи да би се у што већем броју након школовања  вратили у родни град, потврдила је у свом говору заменик градоначелника Весна Лазаревић.

Светосавским ђацима се обратила и председница Фонда Јелена Николић, истичући његову подршку и активности у циљу поспешивања и унапређивања образовања младих.

Заменик градоначелника Весна Лазаревић, председница Фонда Јелена Николић и помоћник градоначелника за друштвене делатности др Јелена Милановић, уз честитке за Савиндан, свим присутним ученицима и студентима поделиле су награде и пожелеле много успеха у даљем раду.

Химну Светог Саве отпевао је хор Музичке школе “Стеван Христић”.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1338 + 4 = 1342

ВАКЦИНАЦИЈА БЕЗ ЗАКАЗИВАЊА: 10. мај Бошњане; 11. мај Бачина; 19. мај Доњи Катун! од 08 до 14h!

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x