Грађевинска сезона у темнићком крају у току, гради се у Горњем Катуну, Маренову, Маскару, Бачини

Грађевинска сезoна у општини Варварин увелико је у току, две улице у Горњем Катуну и Маренову за пар дана добиће асфалт, приводе се крају радови на изградњи канализационе мреже у Маскару, а у току је и последња фаза радова на изградњи водоводне мреже у Бачини.

Средствима из општинског буџета асфалт ће у наредним данима добити улица Димитрија Туцовића у Горњем Катуну, у дужини од око 460 метара и улица Милорада Томића у Маренову, такође у дужини од 460 метара, најављује председница општине Варварин др Виолета Лутовац Ђурђевић и додаје да је вредност ових капиталних инвестиција око 8 милиона динара, са ПДВ-ом.

“Овим капиталним инвестиција, асфалтирањем улица у Горњем Катуну и Маренову, отпочели смо грађевинску сезону, односно улагање у путну инфраструктуру за ову годину”, рекла нам је председница општине.

Локална самоуправа је и ове године определила средства и за изградњу водоводне и канализационе мреже, а поред новца из општинског буџета, за канализациону мрежу у Маскару средства је обезбедио и Кабинет министра без портфеља за развој недовољно развијених општина, док је за последњу фазу за изградњу водоводне мреже у Бачини средства обезбедило и Министарство за државну управу и локалну самоуправу.

Председница општине др Виолета Лутовац Ђурђевић објашњава да се ради о завршетку изградње водоводне мреже у Бачини, након чега ће мештани добити воду са градског водовода.

“Очекујемо радове на реализацији последње фазе изградње водоводне мреже у Бачини, средства смо добили од Министарства за државну управу и локалну самоуправу у износу од 6 милиона динара, са ПДВ-ом, с тим да је локална самоуправа планирала радове на изградњи водоводне инфраструктуре у Бачини, за шта смо определили 3 милиона, тако да је укупна вредност ових радова 9 милиона динара и са тиме ћемо коначно ставити тачку на изградњу водовода у Бачини, који ћемо након тога пустити у рад, како на наше задовољство, тако и на задовољство мештана овог села”, истакла је председница општине.

Прошле године се кренуло са изградњом канализационе мреже у Маскару, а ове године се кренуло и са другом фазом радова, тако да ће са завршетком радова ово поморавско село добити нешто мање од 2км канализационе мреже.

Председница општине др Виолета Лутовац Ђурђевић најављује наставак реализације капиталних инвестиција у 2022. години и наводи да ће у наредном периоду асфалт добити још неколико улица, у Обрежу, Бачини, Бошњану.

5 3 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x