Здравствена акција “Селу у походе” у среду у Маренову

Дом здравља “Др Властимир Годић”, Црвени крст Варварин и Патронажна служба варваринског Дома здравља настављају са акцијом “Селу у походе” чији је циљ промоција здравља и здравих стилова живота у месним заједницама општине Варварин које немају на својој територији здравствену амбуланту. Акција ће бити одржана у просторијама Дома културе у Маренову.

У протеклом периоду овакве акције су одржане у неколико насељених места варваринске општине, док ће у среду, 26. септембра текуће године у временском периоду од 09 до 13 часова, ова акција бити одржана у Маренову, како би становници и ове месне заједнице били мобилисани на контролу здравља. У склопу планирана је посета лекара опште праксе, као и специјалисте за дечје болести.

Сви заинтересовани Мареновци овом приликом моћи ће да провере и крвни притисак, као и ниво шећера у крви, док ће лекар опште праксе варваринског Дома здравља делити савете за очување и унапређење здравља. Патронажна служба Дома здравља “Др Властимир Годић”, са лекаром, овом приликом ће обићи старе и непокретне становнике ове месне заједнице, док ће волонтери варваринског Црвеног крста поделити пакете помоћи у храни и средствима за хигијену најугроженијим мештанима.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x