Храбра трстеничанка са експедицијом освојила планински врх “Елбрус”

Пре 15 година члан ПСД “Љуктен” Милош Митровић Митре крочио је ногом на кров Европе, на највиши врх Кавказа “Елбрус” (5.642 м). Био је то мотив и за једну храбру даму, трстеничанку Наташу Јањић, исто тако чланицу овог Планинарско спортског друштва.

Јањићеву су достојанствено испратили пут Београда и аеродрома “Никола Тесла” њени рођаци, пријатељи и чланови ПСД “Љуктен” са аутобуске станице у Трстенику, а она је била узбуђена, али и срећна што ће покушати да са осталих 22 члана експедиције освоји овај највиши планински врх Европе. После много напора успела је и то одмах јавила својим планинарима у друштву “Љуктен”, а у свој град Трстеник вратила се срећна и задовољна што је, како каже, остварила свој дуго сањани сан.

“Овај наш поход на кров Европе организовао је Планинарски клуб “Предејане”. Учесници овог освајачког похода на “Елбрус”, осим мене из Србије, били су и из Словеније, Црне Горе и Македоније. Тамо смо стигли 22. јуна по подне, летели смо од Београда до Москве, па до Минералних вода, онда таксијем до Терскола одакле смо кренули на завршни део успона”, започиње причу ова храбра трстеничанка, храбра и поносна жена, јунакиња приче Наташа Јањић.

“Четворо чланова експедиције су одустала, а један члан је због болести напустио експедицију на самом почетку. Наш успон на поменути планински врх започео је 25. на 27. јуни, било је лоше време. На висини 5.100 м је та траверза одакле смо кренули даље према врху, а на 5.300 м висине одустало је четворо чланова па смо нас две жене и још 16 чланова екипе наставили пут”, наставља Наташа Јањић и додаје да су температуре горе биле и до -40 степени целзијуса.

Она истиче да та њена љубав према планини датира од малена и додаје: “Мени, као и сваком спортисти, је била жеља да успем и направим неки корак више. Пре годину дана имала сам повреду кичме и једну тешку операцију, али сам се упорно припремала и упркос упозорењима лекара просто сам заборавила на проблеме. Тиме сам себи и лекарима доказала да човек може све када нешто искрено воли”.

“Желим овом приликом да се захвалим свима који су били уз мене сво то време, подржавали ме и бодрили, али и омогућили нашој експедицији да оставри овај подухват”, истиче ова храбра жена.

Захваљујући њој, на “Елбрусу” су се завијориле заставе општине Трстеник и њеног ПСД “Љуктен”, а Наташа жели и даље успехе, не предаје се и додаје да ће сањати и даље, али нека нова освајања.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x