Велики успеси трстеничких планинара

Веома запажене активности остварили су до сада чланови ПСД Љуктен из Трстеника, један за другим освајају планинске врхове ко од шале. Акција за акцијом и резултати су видљиви, половином прошлог месеца трстенички планинари учествовали су на “Међународном успону на Руј 1.706 снова”. То је планина на граници Србије и Бугарске, на надморској висини од 1.706 м.

“Учествовали смо и на Републичкој акцији “Дани планинара Србије 2017″ у Прибоју. Покровитељ је био Планинарски савез Србије, а организатор Железнички клуб планинара Љесковац из Прибоја. Наше руководство је увек промовисало своју матичну општину, како на својим тако и на другим акцијама које други организују, док је заиста диван резултат остварила наша чланица Наташа Јањић, храбра и одлучна жена, која је са 22 члана експедиције освојила највиши врх Русије и Европе Западни Елбрус на висини од 5.642 м где је развила заставу општине Трстеник. По повратку у Трстеник поделила је радост са свима нама, а ми јој у друштву од срца честитамо и дивимо се њеним способностима”, каже председник ПСД “Љуктен” Хранислав Раденковић.

Планина Проклетије, врх Кајла

Он додаје да се застава ПСД Љуктен завијорила 01. и 02. јула и на планини Проклетије где је освојен врх Хајла на висини од 2.403 м. “Наша трећа група планинара учествовала је на Видовданском походу на Шар планину и успела се на врх Љуботен (2.499 м). Имали сми исто тако и Видовдански успон на Ртањ уз учешће више од 1.000 планинара, а биће још акција до краја ове године”, истакао је Раденковић најавивши ново освајање најлепше планине на Балкану, Тирин, односно њеног врха Вихрен (2.914 м) и позвавши све заинтересоване љубитеље природе и њених лепота да се пријаве до 25. јула у ПСД Љуктен да би и овај поход заједно успешно одрадили и лепо се дружили.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x