Хумани Трстеничани поново на делу

Црвени крст Трстеник наставља своје редовне планиране активности за ову годину и у сарадњи са Заводом за трансфузију крви из Ниша успешно је организовао другу по реду акцију добровољног давања крви у Ликовном салону Дома културе у Трстенику.

Према речима Верољуба Миловановића, секретара трстеничког Црвеног крста и ова акција спроведена је уз строго поштовање епидемиолошких мера заштите од корона вируса које је прописао Кризни штаб.

“Ми смо и у првој редовној овогодишњој акцији имали преко 100 добровољних давалаца крви, ова друга акција је исто тако импозантна и људи једноставно схватају да је ова људска драгоцена течност увек потребна за лечење суграђана у здравстевним установама у Србији”, наглашава Миловановић упутивши захвалност свим досадашњим добровољуним даваоцима крви на великој хуманости коју су показали својим масовним учешћем у акцијама.

“Прошле године смо организовали акције и у средњим школама тако да су и млади показали спремност да помогну у спашавању људских живота. У свакој досадашњој акцији, па и у овој, било је вишеструких давалаца крви, али наравно и нових. Према договору са лекарима из Завода за трансфузију крви Ниш крв су могли да дају и грађани који су вакцинисани, односно ревакцинисани”, издваја Верољуб Миловановић уз подсећање да пре сваке пријаве за давање крви следи уобичајена провера температуре и крвног притиска, уз обавезно ношење маски и држање растојања.

Секретар трстеничког Црвеног крста подсећа и да је до краја ове календарске године у плану још девет акција добровољног давања крви.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x