Хуманитарна организација “СОС Дечија села Србија” промовисала Програм јачања породица у ОШ “Херој Мирко Томић” у Доњем Крчину

У Основној школи “Херој Мирко Томић” у Доњем Крчину Центар за подршку породици Трстеник, који функционише у оквиру Програма јачања породица “СОС Дечијег села Краљево”, чији је оснивач хуманитарна организација “СОС Дечија села Србија”, одржао је радионицу намењену ученицима од V до VIII разреда ове образовне установе.

Марија Дугалић, саветник за подршку породици, подсећа да су “СОС Дечија села Србија” хуманитарна организација која од 2004. године у Србији пружа подршку деци и младима без родитељског старања и у ризику од издвајања из породице, као и младима из рањивих група на путу ка економској самосталности.

“Последњих десет година, фокус нашег рада је на превентивним програмима. Један од такмих програма је и Програм јачања породица, који је усмерен на подршку биолошкој породици у кризи у којој, у најчешћим случајевима, постоји ризик од искључивања деце у алтернативну бригу. “Јачање породице” помаже породицама да обезбеде сигурно, здраво и стабилно окружење за децу”, поручује Марија Дугалић.

Хуманитарна фондација “СОС Дечија села Србија” до данас је, кроз своје програме, подржала у “СОС Дечијем селу Краљево” 167 деце и младих без родитељског старања из целе Србије, као и више од 1.100 породица и 2.400 деце и младих кроз Програм јачања породица у девет градова широм Србије, али и више од 100.000 деце и одраслих погођених избегличком кризом кроз Програм ургентне помоћи “Солидарност”.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x