Имунизација грађана у општини Трстеник тече без проблема

Имунизација у трстеничком Дому здравља “Др Сава Станојевић”, као уосталом и широм Србије, успешно се реализује уз одличан одзив Трстеничана. Грађани који су интересовање за имунизацију исказали добијају позиве за вакцинацију, а по речима др Гроздане Ђорђевић вакцине сами бирају. Уколико се нису пријавили, вакцинишу се цепивом које је у тренутку доласка доступно, а до данас је једну од четири доступне вакцине у овој општини примило 5.336 људи.

“Имамо на располагању вакцине четири различита произвођача, Синофарм, Спутњик В, Астра Зенеку и Фајзерову вакцину. У принципу, грађани су се већином одлучивали за кинеску, односно Синофарм вакцину и за сада није било проблема. Међутим, као и свака друга вакцина и од поменутих су могуће реакције попут повишене телесне температуре, бола у руци, али то су пролазне нуспојаве које трају дан, два”, каже др Гроздана Ђорђевић и додаје да су лекари и медицинско особље веома оптерећени, али се труде да своје послове одраде успешно и квалитетно.

Вредни млади волонтери Црвеног крста су укључени у активности приликом имунизације и према речима Милке Трошић из Црвеног крста Трстеник они дежурају од самог почетка вакцинације, а на пунктовима су од 8 до 20 часова.

“Они попуњавају извештаје и обрасце које требају да попуне старији грађани, после тога их волонтери упућују код ког лекара треба да иду. Већ дужи временски период имамо проблем са волонтерима који нам се не јављају јер су заузети кући и зато апелујемо, не само на волонтере, него и на сву слободну децу која имају добру вољу да дођу и помогну нам у процесу имунизације”, додаје на крају Милка Трошић из Црвеног крста Трстеник.

5 1 оцена
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре

1289 + 5 = 1294

COVID-19, ОПШТИНА ВАРВАРИН

0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x