In memoriam: Драги Несторовић

Jутрос је изненада преминуо градоначелник града Крушевца Драги Несторовић. Он се у тренутку смрти налазио у саставу српске делегације НАЛЕД-а у студијској посети Тајвану.

Према, за сада, доступним информацијама Несторовићу је током ручка, нешто иза поднева по локалном времену, а око 5 сати ујутру по српском времену, позлило, после чега је пребачен у једну локалну болницу, где је убрзо констатована смрт.

Драги Несторовић је рођен 16. августа 1957. године. Студирао је на Машинском Факултету у Крагујевцу, где је стекао звање дипломирани машински инжењер. Специјалистичке студије из области машинства завршио је у Јапану и Италији. Прво запослење остварио је 1985.године као технолог у ИМК “14.октобар”, где је касније обављао више одговорних дужности, а у периоду од априла 2013. до априла 2014.године био је и генерални директор ИМК “14.октобар”.

Од тада до тренутка смрти обављао је дужност градоначелника града Крушевца.

Драги Несторовић био је члан и истакнути функционер Српске напредне странке од оснивања странке. Између осталог био је члан Главног одбора и потпредседник Градског одбора СНС-а Крушевац. Објавио је бројне радове из области машинства и био је изузетно цењен као стручњак у својој професији. Драги Несторовић иза себе оставио је супругу и двоје деце.

Датуми комеморације и сахране биће накнадно саопштени.

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x