In memoriam: Новица Дељанин

Изненада у 67. години живота, у Крушевцу преминуо је Новица Дељанин, дугогодишњи директор Југобанке и Комерцијалне банке у Крушевцу.

Новица је завршио Економски факултет у Нишу, а први радни однос засновао је у ИМК “14 Октобар” у Крушевцу. Од 1980. године, непрекидно је био у радном односу у Југобанци Крушевац. Обављао је најзначајније послове у једној од најбољих пословних банка у Србији, међу којима и дужност генералног директора у периоду од маја 1995.године, па све до априла 2002. године, када је Југобанка Крушевац трансформисана у Комерцијалну банку.

У Комерцијалној банци Крушевац обављао је дужност директора од 2002. године, па све до новембра 2015.године, када одлази у пензију. Под руководством Новице Дељанина, Југобанка Крушевац је сврстана у једну од најзначајнијих пословних банка у Југославији и Србији.

Као банкар и привредни руководилац Новица Дељанин је дао огроман доприснос развоју Крушевачке привреде и Крушевца, тако да се у овом периоду наш град сврставао у водеће градове Југославије и Србије по привредном, културном, спортском, образовном и сваком другом погледу.

Комеморација поводом смрти Новице Дељанина одржаће се у недељу 23. априла 2017. године у 10,30 часова у Белој сали Културног центра у Крушевцу. Сахрана посмртних остатака Новице Дељанина и опело одржаће се 23. априла у 13 часова на Новом гробљу у Крушевцу.

Градски одбор СПС Крушевац

0 0 гласова
Гласање за чланке
Претплати се
Обавести ме о
guest

0 Коментари
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x