in memoriam: Мирослав Мића Живановић

Изненада, у 68. години живота, у свом родном Бошњану, преминуо је Мирослав Мића Живановић (1953 – 2021), дипломирани правник, вокални солиста, песник и композитор.

Мирослав Мића Живановић рођен је 1953. године у Бошњану, општина Варварин. По образовању је био дипломирани правник, а радио је искључиво у струци и то од референта у предузећу, до Градског правобраниоца града Крушевца.

Бавио се врло озбиљно музиком, свирао је више инструмената и певао, а снимио је и један музички албум са песмама које је сам написао и, уз помоћ другова из музичког света, компоновао.

Објавио је три књиге песама и то “У мраку твојих зеница” (2012), “Дан после” (2016) и “Теби поклањам” (2021). Био је председник оснивачке скупштине и члан Управног одбора Удружења песника Србије – ПоезијаСРБ. За свој поетски и укупан друштвено политички рад добио је бројне награда и признања, а последња у низу била је Захвалница за изузетан допринос развоју Града поводом 650 година од оснивања Града Крушевца

Мирослав Мића Живановић је од 1985. године живео у Крушевцу, где је био политички ангажован као један од оснивача Социјалистичке партије Србије и њен истакнути члан, биран на најодговорније функције у овој партији.

Комеморација Мирославу Мићи Живановићу ће се одржати 06. октобра текуће године у 10:30 сати у Белој сали КЦК, а сахрана ће се обавити истог дана у 14:30 на Новом гробљу у Крушевцу.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x