Парови своју “Златну свадбу” прославили у ресторану “Лотос”

Леп гест, по трећи пут заредом, обележавање 5о година срећног и успешног брака, за осморо брачних парова организовали су Црвени крст и Општина Трстеник. Организован је свечани пријем и то баш на месту где су пре пола века, испред матичара изговорили своје судбоносно “ДА” и кренули у брачни живот пун различитих дешавања, добрих и лоших, уз разумевање и подршку, а ту су им сада деца, унучићи, како кажу, њихов највећи капитал.

Присутним паровима у Сали за венчања честитала је и пожелела пуно здравља и срећан јубилеј председница општине Трстеник Милена Турк, а на том приликом организованом пријему и симболичним поклонима, али и на касније организованом заједничком свечаном ручку, захвалили су се присутни парови.

“Задовољство ми је што смо ево опет овде на месту на коме смо са супругама упловили у брачне воде. Било је плима и осека, али смо све то успели уз разумевање и подршку да превазиђемо. Ја и моја Гордана имамо, хвала Богу, две кћерке које су завршиле факултете и имамо од њих шесторо унучади и то је круна нашег заједничког живота, наш највећи капитал. Захваљујемо се овом приликом организаторима овог лепог и сетног скупа и желимо и осталим паровима добро здравље и све најбоље”, рекао је бивши професор у трстеничкој Техничкој школи Јован Трошић.

Задовољство с овим паром деле и Рашо Лешевић и његова супруга Љубинка који су се срели у априлу 1971. године, а у септембру одлучили да заједно наставе брачним путем.

“Наш заједнички живот био је проткан великом пажњом, разумевањем и обостраним поштовањем и уважавањем. Ето, у овој нашој олимпијској години и ми освојисмо злато, све то смо скромно прославили у друштву наших пријатеља и дела наше породице. Хвала организаторима и председници Милени Турк на лепом пријему и изузетној организацији, све најбоље свима, понајвише здравља”, додаје на крају Рашо Лешевић са супругом Љубинком, један од још седам присутних парова на “Златној свадби” у Трстенику.

Секретар Црвеног крста Трстеник Верољуб Миловановић каже да је ова манифестација организована по трећи пут у оквиру Месеца солидарности са старијим лицима. Захвалио је локалној самоуправи на обезбеђеним поклонима и подршци при организацији, а млади волонтери су направили лепе бидермајере које је паровима уручила Милена Турк, председница општине Трстеник.

0 0 гласова
Article Rating
Претплати се
Обавести ме о
guest
0 Comments
Повратне информације
Прикажи све коментаре
0
Ваш коментар на ову вест?x
()
x